WordPress CMS vs de wereld

Het is een vrij bekend feit dat de meerderheid van de websites in de wereld wordt aangedreven door WordPress. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt functionaliteit om gemakkelijk andere elementen toe te voegen aan je website. Juist daarom is het populair bij amateurbloggers, semiprofessionele schrijvers, zuiver informatieve sites en soortgelijke categorieën gebruikers. De lancering van een WordPress site kan weinig geld kosten.

Wat is een CMS?

CMS staat voor: content management system. Dit houdt in dat het CMS het systeem is waar je de content van je website beheert. Zo’n systeem maakt het voor minder technische mensen gemakkelijker om afbeeldingen, teksten aan te passen of toe te voegen op de website. WordPress is een voorbeeld van een open source CMS. Dit houdt in dat dit systeem door iedereen gratis en open te gebruiken is.

Voordelen van WordPress

1.      WordPress is voor simpele websites

WordPress heeft het stigma dat het een hobbypakket is dat veel door kleine webbouwers wordt gebruikt. Het zou niet geschikt zijn voor complexe websites van grote bedrijven. Niets is minder waar! WordPress wordt gebruikt als basis voor allerlei grote en complexe websites. De website van Mercedes-Benz, The Walt Disney Company en Vogue zijn bijvoorbeeld opgebouwd in WordPress.

2.      Een WordPress website is veilig

Vaak wordt er gedacht, omdat WordPress open source is, dat WordPress niet veilig is. Dit is natuurlijk niet waar. Het klopt wel dat in theorie elke CMS gehackt kan worden, maar WordPress is juist een extreem veilig systeem.
Het WordPress team zorgt ervoor dat er voortdurend updates komen zodat er eventuele lekken worden voorkomen. Ook zijn er talloze plug-ins die de veiligheid van je website kunnen verbeteren.

Waarom gebruikt WellesWeb WordPress?

Natuurlijk is er een mogelijkheid om jouw website in een ander CMS te bouwen, of juist helemaal zonder CMS. Hieronder een aantal punten waarom WellesWeb WordPress gebruikt.

1.      Gebruikersgemak

Het WordPress CMS is eenvoudig te gebruiken voor minder technische mensen. Als je als klant een afbeelding of een stukje tekst wilt aanpassen hoef je dit niet via iemand anders te spelen.

2.      Ontelbare mogelijkheden met plug-ins

Omdat WordPress open source is, kunnen andere ontwikkelaars stukjes code schrijven om de functionaliteit van WordPress uit te breiden. Als je een bepaalde functie niet 1, 2, 3 kan maken, kun je gewoon in de plug-in bibliotheek zoeken naar een passende plug-in. Als je bepaalde functionaliteit niet kan vinden zorgt WellesWeb er voor dat dit op maat wordt gemaakt.

Een WordPress website laten maken?

Wil jij ook een website hebben die gemaakt is met WordPress? Dan ben je op de juiste plek! De juiste website voor jou, die er voor zorgt dat jouw klant zich thuis voelt op jouw website! Neem direct contact op.

Leuk artikel? Deel het!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp