Is jouw website toegankelijk

Bij WellesWeb weten we dat een website meer is dan alleen een online visitekaartje; het is een verlengstuk van jouw bedrijf. Daarom is het superbelangrijk dat jouw site voor iedereen toegankelijk is, inclusief mensen met visuele beperkingen. Bovendien waardeert Google toegankelijke websites hoger in de zoekresultaten. Wil je weten hoe je je website toegankelijker kunt maken? Lees dan verder!

Let op de kleurencombinaties

Kleurgebruik kan een groot verschil maken voor de toegankelijkheid van je website. Mensen die kleurenblind zijn, kunnen moeite hebben met bepaalde kleurcombinaties. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

  • Contrast is key: Zorg ervoor dat er genoeg contrast is tussen de tekst en de achtergrond. Dit maakt het lezen voor iedereen gemakkelijker.
  • Test je kleuren: Gebruik kleurenblindheidsfilters om te checken hoe je site eruitziet voor mensen met verschillende soorten kleurenblindheid.
  • Kleuren en tekst: Gebruik niet alleen kleur om informatie over te brengen. Voeg altijd tekst toe om dingen duidelijk te maken.

Maak fouten duidelijk en simpel

Fouten maken bij het invullen van formulieren is onvermijdelijk, maar het is belangrijk om duidelijke en nuttige feedback te geven als er iets misgaat:

  • Specifieke foutmeldingen: Laat zien welke velden fout zijn ingevuld en waarom. Bijvoorbeeld: “Oeps! Het e-mailadres klopt niet. Gebruik het formaat naam@voorbeeld.com.”
  • Handige instructies: Geef tips om de fout te corrigeren. Dit maakt het voor de gebruiker een stuk gemakkelijker.

Geef de gebruiker de controle

Video’s zijn een fantastische manier om je boodschap over te brengen, maar geef je bezoekers wel de controle over de video:

  • Pauzeer- en terugspoelknoppen: Zorg ervoor dat je video’s makkelijk te pauzeren, terug te spoelen en opnieuw te bekijken zijn. Zo kan de gebruiker de inhoud in zijn eigen tempo bekijken.
  • Ondertiteling: Voeg ondertiteling toe. Dit helpt niet alleen mensen met gehoorproblemen, maar is ook handig voor iedereen die in een lawaaierige omgeving zit of liever leest dan luistert.


Bij WellesWeb streven we ernaar om websites te maken die voor iedereen toegankelijk zijn. Een toegankelijke website is namelijk niet alleen een must, maar ook een voordeel voor jouw bedrijf. Zo voelt iedere bezoeker zich welkom en begrepen op jouw site.

Wil jij ook een website die zowel mooi als toegankelijk is? Neem dan contact op met WellesWeb en ontdek hoe we je online aanwezigheid kunnen verbeteren met een website op maat. Samen zorgen we ervoor dat jouw klant zich thuis voelt op jouw website!


Bij WellesWeb hebben we al met succes talloze websites gebouwd. Onze ervaring en expertise stellen ons in staat om elke website tot in de puntjes te perfectioneren. Laten we samen een website maken die niet alleen mooi is, maar ook toegankelijk voor iedereen en neem vandaag nog contact op!

Leuk artikel? Deel het!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp