Conversiegericht webdesign

Stel je voor: Lisa, een enthousiaste fitnessliefhebber, is op zoek naar een nieuwe set gewichten. Ze klikt op de eerste link die ze tegenkomt in haar Google-zoekopdracht: een veelbelovende webshop voor fitnessapparatuur. De website laadt snel, ziet er goed uit, maar na een paar minuten klikt Lisa de site weer weg. Ze heeft niet gevonden wat ze zocht. De website was mooi, maar niet overtuigend genoeg om haar over de streep te trekken. Ze heeft geen actie ondernomen; er was geen conversie.

Dit is een scenario dat je als website-eigenaar wilt vermijden. Het is niet genoeg om bezoekers naar je website te trekken; je wilt dat ze daar ook daadwerkelijk iets doen. Of het nu gaat om een product kopen, zich aanmelden voor je nieuwsbrief, of contact opnemen voor meer informatie, het doel is altijd conversie. Hoe kun je dit bereiken? Door gebruik te maken van conversiegericht webdesign. Wat dit precies is en hoe je het kunt toepassen op jouw website, leggen we je uit in deze blog.

Wat is conversiegericht webdesign?

Conversiegericht webdesign richt zich op het optimaliseren van jouw website om bezoekers om te zetten in klanten. Het gaat niet alleen om een mooie website, maar om een website die effectief is in het stimuleren van acties. Hier zijn enkele belangrijke elementen van conversiegericht webdesign:

 • Duidelijke call-to-actions (CTA’s): Gebruik opvallende en duidelijke CTA’s om bezoekers aan te moedigen tot actie over te gaan. Dit kan variëren van “Koop nu” tot “Meld je aan voor onze nieuwsbrief”.
 • Gebruiksvriendelijke navigatie: Zorg ervoor dat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Een overzichtelijke en intuïtieve navigatiestructuur is essentieel.
 • Betrouwbaarheid en geloofwaardigheid: Laat zien dat jouw website en bedrijf te vertrouwen zijn door middel van klantreviews, certificeringen en duidelijke contactinformatie.

Hoe pas je conversiegericht webdesign toe?

Hier zijn enkele praktische tips om conversiegericht webdesign toe te passen op jouw website:

1. Maak je CTA’s onweerstaanbaar

Call-to-action knoppen zijn de poorten naar conversie. Zorg ervoor dat ze opvallen en duidelijk maken wat de volgende stap is:

 • Opvallende kleuren: Gebruik contrasterende kleuren om je CTA-knoppen eruit te laten springen. Ze moeten direct de aandacht trekken zonder schreeuwerig te zijn.
 • Actiegerichte teksten: Gebruik krachtige, actiegerichte woorden zoals “Koop nu”, “Ontvang korting” of “Meld je aan”. Vermijd vage teksten als “Klik hier”.
 • Strategische plaatsing: Plaats CTA-knoppen op logische plekken waar bezoekers geneigd zijn actie te ondernemen, zoals aan het einde van een productbeschrijving of blogpost.

2. Verbeter de navigatie

Een goed gestructureerde website zorgt ervoor dat bezoekers snel en eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken:

 • Logische indeling: Groepeer gerelateerde pagina’s samen en zorg voor een duidelijke hiërarchie. Denk vanuit het perspectief van de gebruiker.
 • Zoekfunctie: Een zoekbalk kan bezoekers helpen om snel specifieke informatie te vinden, vooral op websites met veel content.
 • Breadcrumbs: Deze helpen gebruikers om hun weg terug te vinden en verbeteren de algehele gebruiksvriendelijkheid.

3. Bouw vertrouwen op

Vertrouwen is een cruciale factor voor conversie. Laat bezoekers zien dat je betrouwbaar bent:

 • Reviews en testimonials: Toon positieve klantbeoordelingen en ervaringen om nieuwe bezoekers gerust te stellen.
 • Veiligheidssymbolen: Voeg beveiligingsbadges en certificeringen toe om te laten zien dat je site veilig en betrouwbaar is.
 • Transparante contactinformatie: Zorg dat jouw contactinformatie makkelijk te vinden is. Dit wekt vertrouwen en maakt het eenvoudig voor bezoekers om contact op te nemen.

Voorbeelden van succesvolle conversie-elementen

 • Landingspagina’s: Deze pagina’s zijn speciaal ontworpen om bezoekers te laten converteren door zich te richten op een specifiek aanbod of promotie.
 • A/B-testing: Test verschillende versies van pagina’s of elementen om te zien welke het beste presteren. Dit helpt om voortdurend te optimaliseren.
 • Geoptimaliseerde laadtijden: Een snelle website houdt bezoekers langer vast en verhoogt de kans op conversie.

 


 

Conversiegericht webdesign is de sleutel tot het maximaliseren van de effectiviteit van jouw website. Bij WellesWeb weten we precies hoe we jouw website kunnen optimaliseren om bezoekers om te zetten in klanten. Wil je weten hoe wij jouw website kunnen verbeteren? Neem dan contact op met WellesWeb en ontdek hoe wij een website op maat kunnen maken die perfect aansluit bij jouw bedrijf en je klanten.

Samen zorgen we ervoor dat jouw website niet alleen mooi is, maar ook functioneel en overtuigend. Jouw succes is ons doel!

Leuk artikel? Deel het!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp