Afbeeldingen optimaliseren

In het vorige blog hadden we het over het optimaliseren van teksten. Daar blijft het natuurlijk niet bij!

Bij het optimaliseren van je website komt meer kijken dan alleen SEO-teksten schrijven. Afbeelding optimalisatie op je website is bijvoorbeeld ook erg belangrijk en wordt vaak over het hoofd gezien.

Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen een mooie foto plaatsen. Ben je benieuwd hoe ook jij je afbeeldingen kunt optimaliseren? Lees dan vooral even verder!

Wat is afbeelding optimalisatie?

Afbeeldingen optimaliseren bestaat uit meerdere aspecten. Zo is het ten eerste belangrijk dat de afbeeldingen op jouw website mooi en relevant zijn. Ten tweede moet je er altijd voor zorgen dat de afbeeldingen snel laden. Voor zowel de bezoeker als de Google bots is dit van belang. Als laatst is het uiteraard belangrijk dat je ervoor zorgt dat zoekmachines zoals Google de afbeeldingen op jouw website makkelijk kunnen indexeren.

Het belang van je afbeeldingen optimaliseren

Voor zowel de website bezoekers als jou positie op de resultatenpagina van Google is afbeelding optimalisatie van belang. De bezoekers van jouw website zien namelijk graag mooie en relevante afbeeldingen die snel laden. Lelijke, niet relevante afbeeldingen kunnen namelijk erg amateuristisch overkomen en dat wilt uiteraard niemand. Maar ook zoekmachines zoals Google prefereren relevante afbeeldingen die snel laden. Websites met geoptimaliseerde afbeeldingen zullen dus ook beter geïndexeerd worden waardoor de website een betere positie verkrijgt op de resultatenpagina van Google.

Wat kan ik doen?

Zorg dat de afbeeldingen snel laden

Wanneer je afbeeldingen op jouw website wilt plaatsen is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de afmeting en resolutie van de afbeelding. Op het internet betekent een hoge resolutie meestal ook een lange laadtijd en dit kan de snelheid van jouw website heel erg vertragen. Vervolgens zal een langzame website ook een lagere ranking verkrijgen op de resultatenpagina van zoekmachines zoals Google. Afbeeldingen met een groot bestand kunnen dus slechte gevolgen hebben voor de website optimalisatie.

Maak het de zoekmachines makkelijk

Om je website goed te laten indexeren door zoekmachines zoals Google kan je een aantal dingen doen. Wanneer een bot van bijvoorbeeld Google langs jouw website komt kan het je tekst lezen maar niet je afbeeldingen. Om deze reden is het belangrijk om de afbeeldingen te voorzien van de juiste en relevante informatie. Dit begint bij de bestandsnaam van de afbeelding, een bestandsnaam als scooter.png zegt de zoekmachine bijvoorbeeld al meer dan SC6644f.png. Naast een bestandsnaam kan je de afbeeldingen van nog meer extra informatie voorzien die de zoekmachines een handje helpen. Hierbij kan je denken aan de alternatieve teksten en de titels. Als laatst is het uiteraard ook belangrijk om de afbeeldingen te plaatsen naast een relevante tekst. Een afbeelding die naast een relevante tekst staat zorgt namelijk voor een betere ranking op de resultatenpagina van zoekmachines zoals Google.

Meer weten over het optimaliseren van je website?

Aarzel niet! Neem direct contact op.

Leuk artikel? Deel het!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp