3 Tips voor jouw nieuwe website

Ben jij helemaal klaar om een nieuwe website te laten ontwikkelen? Maar wat voor ontwerp past bij jou? Het is namelijk verstandig goed na te denken over zaken als de stijl, kleuren, afbeeldingen, jouw doelgroep en lettertypes. Zo zorg je ervoor dat jullie website optimaal bij de dienstverlening past. En WellesWeb helpt jou daar graag mee!

1: Schep realistische verwachtingen

Schep realistische verwachtingen over wat voor soort website bij jou of jouw bedrijf past. Wil je informatie delen, dan is een website met meer tekst geschikt. Dit maak je aantrekkelijk door ruimte tussen de alinea’s te maken en te werken met blokken. Als je een product wil verkopen zijn beelden aan te raden. Maar denk ook na over hoe je aan het beeld wil komen. Huur je een fotograaf in of heb je zelf al kwalitatieve foto’s en/of video’s?

2: Denk na over stijl, kleur en lettertypes

De stijl van jouw website moet bij jou of jouw bedrijf passen. Wij raden altijd aan de kleuren van jouw huisstijl of logo door te voeren op de pagina. Zo zorg je ervoor dat het totaalplaatje klopt. Denk na over jouw doelgroep. Zo past groen bijvoorbeeld bij gezond en is rood heel pittig. Onbewust is de bezoeker van jouw pagina daarmee bezig. Wat betreft lettertypes heb je een zee aan keus. De één is wat chiquer, de ander stoer of vintage.

3: Doe inspiratie op voor jouw nieuwe website

Je kunt kiezen voor een website op volledige breedte om ruimte te creëren, of juist voor een boxed website met een kader. Dat is ook een kwestie van smaak. Kijk eens op websites van concurrenten of grote bedrijven. Wat zijn de pluspunten van deze websites? Handig, mooi, overzichtelijk, mobile vriendelijk? Noteer de features die bij jouw doelgroep en dienstverlening passen. Zo schets je een goed beeld van hoe jouw website eruit moet gaan zien.

De details maken het verschil

WellesWeb maakt graag een website voor jou op maat! Wil jij jouw website conversen? Dan kan dat! Een conversie kan voor elke organisatie iets anders betekenen. Daarom geloven wij in maatwerk. Daarbij denken we goed na over zaken zoals beschreven in dit blog. Kom je er zelf niet uit en heb je hulp nodig met het maken van jouw website. Aarzel niet een neem direct contact op!

Leuk artikel? Deel het!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp